Περί Φωτογραφίας και άλλων – Εκπομπή 1η

Events

Το ξεκίνημα!
Το moto του σταθμού «listen,don’t just hear” έρχεται να συμφωνήσει με την αρχή που διέπει την ομάδα στην οποία ανήκω, την ομάδα ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, που είναι το να παρατηρούμε και όχι απλά να βλέπουμε, συμφωνώντας πάλι με τον σταθμό ότι την ιστορία την γράφουν όσοι μπορούν στα δύσκολα να ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά…

Ας μιλήσουμε για το τι είναι φωτογραφία… ή μάλλον ας πούμε τι δεν είναι φωτογρραφία. Μια φωτογραφία δεν είναι ένας ζωγραφικός πίνακας, ένα ποίημα, μια συμφωνία, ένας χορός. Δεν είναι μόνο μια όμορφη εικόνα, δεν είναι μια άσκηση με τεχνικές δεξιότητας και καθαρή ποιότητα εκτύπωσης.
Είναι ή θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό ντοκουμέντο, μια διεισδυτική δήλωση, η οποία μπορεί να περιγραφεί μ΄έναν απλό όρο «επιλεκτικότητα».

Στις εκπομπές μας η φωτογραφία δεν θα είναι μόνη της.
Θα πηγαίνει χέρι – χέρι με την λογοτεχνία, με την ποίηση, με την μουσική, με την ιστορία της τέχνης της φωτογραφίας, θ’ακούμε αποφθέγματα φωτογράφων, ειδήσεις γύρω από τα παγκόσμια φωτογραφικά νέα, θα έχουμε αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, συνεντεύξεις άλλων σημαντικών και θ’ ασχολούμαστε με οποιαδήποτε τέχνη που θα συναντάμε ν΄άπτεται της φωτογραφικής είτε σαν συνοδοιπόρος της είτε σαν κάποια που αφού της έδωσε την πρώτη ώθηση την άφησε αβοήθητη και αμήχανη να προσπαθεί να δείξει την αξία της αλλά και την μαγεία της.
Ούτως ή άλλως την φωτογραφία την χρειαζόμαστε όπως ακριβώς και την θάλασσα που έχει απαθανατιστεί σε τόσες μα τόσες φωτογραφίες κι έχει εμπνεύσει τόσους καλλιτέχνες…