ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ…  ΑΛΛΩΝ 

ALL ABOUT PHOTOGRAPHY….

RADIO LIVE SHOW by Betty Grammaticopoulou

Λίγα λόγια για μένα

και για το Radio Show «Περί Φωτογραφίας και… Άλλων» που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 18.30

Με λένε Μπέττυ…

σαν την γιαγιά μου την Δέσποινα…

Μόνο που κι αυτή ακόμα Μπέττυ με φώναζε, κι ας το είχε κρυφό παράπονο…

Την αποζημίωσα με την αγάπη που της είχα.

Γέννημα-θρέμα Αθήνας από γονείς Αθηναίους. Επόμενο ήταν να αγαπώ την πόλη μου και να την πονάω  για τις πολλές πληγές της, αλλά και να την βλέπω όμορφη γιατί, πως να το κάνουμε, το ωραίο διάχυτο φως της «χρησιμοποιώ» στις φωτογραφίες μου.

Αγαπώ την ζωή που την βρίσκω συναρπαστική, παρ΄όλες τις αναποδιές της, τους ανθρώπους, τα ζώα – πολύ τα ζώα-, την φύση γενικά και την δημιουργική δραστηριότητα. Την Φωτογραφία όμως ιδιαίτερα γιατί είναι συνώνυμο της Ζωής.

Επειδή η ζωή κυλά και χάνεται, επειδή είναι όμορφο να κάνεις πάντα καινούργιες αρχές κυρίως πάνω σε κάτι που αγαπάς…επειδή είναι ωραίο να επικοινωνείς με τον κόσμο…να του δίνεις και να σου δίνει…επειδή στο τέλος της γραφής δεν μετράνε τα χρόνια της ζωής μας αλλά τι ζωή βάζεις μέσα σ αυτά τα χρόνια και τι εμπειρίες… εδώ και τρία χρόνια ξεκίνησα να  επικοινωνώ μαζί σας και από το Ραδιόφωνο… Να σας λέω τα δικά μου, να σας βάζω και τα τραγούδια που μας αρέσουν… και έτσι για μιάμισυ ώρα την εβδομάδα  ξεφεύγουμε λίγο και  σαν τα τρελά πουλιά,  πετάμε  μια προς το φως που βγάζει η ενασχόληση με την  φωτογραφία και μια  βουτάμε  στα κύματα της μουσικής που φτιάχνει την ψυχή μας…

Δεν μ αρέσει η στασιμότητα και η ρουτίνα. Μ αρέσει να πειραματίζομαι και ν΄ακολουθώ μονοπάτια που οδηγούν σε μέρη φωτεινά, που φέρνουν χαρά σ εμένα και τους γύρω μου. Η τάση μου αυτή για επικοινωνία και η αγάπη μου για την φωτογραφία με οδήγησαν εξάλλου στο Ραδιόφωνο, που όπως φαίνεται έγινε η δεύτερη αγάπη μου, για να μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας εικόνες, απόψεις, μνήμες και σκέψεις που με διακατέχουν ως άτομο και ως καλλιτέχνη. Ασχολούμαστε με την φωτογραφική τέχνη σεμνά και ταπεινά, γιατί έχουμε να κάνουμε με κολοσσούς της τέχνης αυτής και με ότι άλλο μας αγγίζει και άπτεται της φωτογραφίας και των τεχνών γενικότερα.

Στις εκπομπές μας  παίρνουμε γεύση από την σοφία των σημαντικών φωτογράφων  και την μαγεία της τέχνης τους και έχοντας τα μάτια και την καρδιά ανοιχτά  προσπαθούμε να φέρουμε το μυαλό, την καρδιά και το μάτι… στην ίδια ευθεία.

Και όλα αυτά με την συνοδεία μουσικής.

Η φωτογραφία και η ενασχόληση με την τέχνη της μας πλημμυρίζει συναισθήματα. Το ίδιο και η μουσική. Γι αυτό προσπαθούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας  μπλέκοντας αγαπημένα τραγούδια με φωτογραφικές στιγμές και λόγια… δημιουργώντας μια εκπομπή λόγου, μουσικής, εικόνων…  αγκαλιά με την φαντασία των ακροατών…

Μπέττυ Γραμματικοπούλου

Παραγωγός στην εκπομπή:

Περί Φωτογραφίας και… Άλλων

Κάθε Πέμπτη 18.30 – 20.00

από την συχνότητα του Sin web Radio 

Ακούστε όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές εδώ.