Μπέττυ Γραμματικοπούλου

Φωτογραφίζω γιατί δεν ξέρω να ζωγραφίζω και το προσπαθώ μέσω της φωτογραφίας χρησιμοποιώντας τα πινέλα του ματιού και της ψυχής μου την στιγμή που συναντιούνται στην ίδια ευθεία.

Η Μπέττυ Γραμματικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών και ευρωπαϊκό δίκαιο στο μεταπτυχιακό τμήμα dell Universita di Firenze.

Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά. Αρχικά εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις και την εκπροσώπηση τους στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως εμπορικός αντιπρόσωπος οίκων εξωτερικού αμπελοοινικών προϊόντων κυρίως οίνου.
Από το Γυμνάσιο ακόμα λάτρεψε την φωτογραφία και άρχισε να την σπουδάζει παρακολουθώντας μαθήματα δια αλληλογραφίας. Μια Κodak instamatic και μετά μια Lubitel είχαν γίνει τότε οι αχώριστοι φίλοι της.

Σ΄ όλα τα ταξίδια της επαγγελματικά και μη κατέγραφε και καταγράφει με πάθος τις ομορφιές αυτού του κόσμου.

Το 2014 μαζί με την φωτογραφική ομάδα «ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» (που επεδίωξε μαζί με άλλες διαδραστικές ομάδες να συμπεριλάβει στις δράσεις του συλλόγου των αποφοίτων του Η΄Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος) διείσδυσε περισσότερο στον υπέροχο κόσμο της δημιουργικής φωτογραφίας.