Περί Φωτογραφίας και άλλων – Εκπομπή 31η

Events

 

Περί κινηματογράφου – Μέρος δεύτερον…

Μετά την απονομή των φετινών κινηματογραφικών βραβείων και όσων ανατροπών έφεραν, ήταν επιβεβλημένη μια δευτερολογία! Είναι ανεξάντλητη η θεματική της σχέσης φωτογραφίας-κινηματογράφου και αυτή την εβδομάδα κάναμε πέρα από σχόλιο για τις φετινές βραβεύσεις, μια αναδρομή με αγαπημένα μουσικά θέματα, εκτελεσμένα από συμφωνικές ορχήστρες, σε κινηματογραφικές ταινίες που αγαπάμε καθεμία για τους δικούς της λόγους και δε παραλείψαμε ένα ταξίδι στις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, τότε που τα πράματα ήταν λιγότερο εντυπωσιακά σε σχέση με σήμερα και στα μάτια μας, το κάθε τι νέο φάνταζε μαγικό!

Τρίτη σήμερα 11 Φλεβάρη και φθάσαμε να κάνουμε  την  31η Εκπομπή μας! Δεν είναι και η 100η …ελπίζω κάποτε βέβαια να φθάσουμε και σ αυτήν…αλλά το νούμερο (που είναι και το αγαπημένο μου) δεν είναι και μικρό για το είδος της εκπομπής και τη θεματολογία της που πέρσι ξεκίνησε με κέφι και φαντασία, την μοναδική στο ραδιόφωνο πάνω στην φωτογραφία… χωρίς να έχει πατήματα σε κάτι σχετικό και προηγούμενο.

Ίσως γι αυτό και την αγαπήσατε… ίσως γιατί καταλάβατε ότι γίνεται με ψυχή… σε κάτι που αγαπώ πάρα πολύ, σε κάτι που αγαπάμε και σπουδάζουμε στο εργαστήρι μας, την Φωτογραφία φυσικά, που με οδηγό μας τον δάσκαλό μας Δημήτρη Λαχανοκάρδη την μελετάμε σχολαστικά από κάθε παράμετρο, τεχνική, εικαστική, καλλιτεχνική… ακόμα και φιλοσοφική…

Γιατί με όλα έχει να κάνει η φωτογραφία…αυτή η τέχνη που γράφει με το φως και φωτίζει πράγματι και όλες τις άλλες τέχνες γιατί διασώζει, μεταδίδει, αποκαλύπτει, πληροφορεί, διαφωτίζει την αξία και την ιστορία τους.

 

Είμαι η Μπέττυ εδώ και πάλι απόψε από το μικρόφωνο του Sin Radio

Η 31η εκπομπή μας λοιπόν Περί Φωτογραφίας και άλλων…

μόλις άρχισε…