Μιχάλης Φράγκος

Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη το 1951. Το 1964 ήρθαμε οικογενειακώς στην Αθήνα, μετά τα γεγονότα με τις απελάσεις Ελλήνων. Είχα τελειώσει την 1η γυμνασίου εκεί, και συνέχισα την 2α, 3η και 4η γυμνασίου στο θρυλικό Όγδοο.

Η φωτογραφία ήταν το αγαπημένο μου χόμπι, μετά τη μουσική. Πειραματιζόμουν με μια γερμανική “Regula” του πατέρα μου, εμφανίζοντας και τυπώνοντας ασπρόμαυρα φιλμ.

Φοίτησα ως ηλεκτρονικός στη Σιβιτανίδειο Σχολή και εργάστηκα για λίγα χρόνια σε αυτόν  τον τομέα, αλλά γρήγορα «λοξοδρόμησα» σε πιο δημιουργικές δραστηριότητες, όπως συντάκτης (και μετέπειτα αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης) στο μηνιαίο περιοδικό «ΣΤΕΡΕΟ», με αντικείμενο μουσική και στερεοφωνικά, μέχρι το 1976.

Αμέσως μετά «μετακόμισα» στην εισαγωγική εταιρία Hi-Fi «Αργώ Ελλάς ΑΕ» και τη θυγατρική της «Bose Ελλάς ΕΠΕ», όπου μου ανατέθηκε η διεύθυνση του εσωτερικού διαφημιστικού της τμήματος. Μετά από άψογη πενταετή συνεργασία, είχε έρθει η στιγμή να φτιάξω κάτι δικό μου. Έτσι, το 1981 δημιούργησα την «Ανδρομέδα», μια διαφημιστική και εκδοτική εταιρία, η οποία λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια. Στους χώρους της εταιρίας, υπάρχει ενσωματωμένο στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας, πλήρως εξοπλισμένο με φωτιστικά στούντιο-φλας τελευταίας τεχνολογίας, τρίποδα, γερανούς, φόντα, αξεσουάρ, και βεβαίως, πολλές φωτογραφικές μηχανές. Ιδιαίτερη ήταν η αδυναμία μου στην (προ-ψηφιακή εποχή) Mamiya RB-67 (μεγάλο φορμά 6x7cm) και στην Mamiya M645 (μεσαίο φορμά 4,5x6cm).

Τώρα, όλα γίνονται με σύγχρονες ψηφιακές μηχανές.

Κλείνοντας, μπορώ να δηλώσω ευτυχής, γιατί στη ζωή μου κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα, αλλά και το επάγγελμά μου …χόμπι.